Новини

Назад

Служба зайнятості застосовує нові підходи працевлаштування

27 жовтня 2017, 12:54
2037
Суспільство, Соціальне забезпечення

Донецька обласна служба зайнятості провела прес-тур «Здолаємо бар’єри разом». Його присвятили  новим підходи сприяння працевлаштуванню вразливих на ринку праці груп населення  та  жінок. Спеціалісти служби почали застосовувати підхід «кейс-менеджмент». Учасники заходу – тимчасово безробітні, які вже отримують послуги за новим підходом та відчули його ефективність.

Кейс-менеджмент або індивідуальний супровід – вид соціального обслуговування. Він передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на подолання життєвих труднощів, збереження і підвищення соціального статусу людини. При умові, що безробітний не може самостійно подолати труднощі у пошуку роботи, йому пропонують укласти зі службою зайнятості Договір про здійснення соціального супроводу при працевлаштуванні. За клієнтом закріплюється кейс-менеджер, який працює з ним, використовуючи індивідуальний підхід. Застосування «кейс-менеджменту» надає можливість залучити партнерські соціальні служби до вирішення проблем клієнта спільними зусиллями.

Учасники прес-туру ознайомилися з механізмами залучення до співпраці організацій-партнерів на прикладі спільної роботи Маріупольського міського центру зайнятості з Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді центрального району. Директор центру Рита Мадаліц розповіла про надання безробітним всебічних консультацій, психологічної підтримки, комплексного вирішення проблем, в тому числі сімейних.

Шукачка роботи Галина Куюмджи влітку цього року стала учасником проекту «Кейс-менеджмент». Мати двох дітей, одна з яких має інвалідність, а інша віком до 3х років, уклала такий договір. Для подолання бар’єрів особистий консультант служби зайнятості надав жінці пакет послуг, передбачений індивідуальною програмою. Співпраця служби зайнятості і Галини наразі триває. І триватиме ще півроку після її працевлаштування. Адже  супровід до повного задоволення потреб клієнта є особливістю підходу «кейс-менеджмент».

Тетяна Данилова відчула всю важливість використання нового підходу. Зараз вона працює кухарем у загальноосвітній школі №  10. У зв’язку з тим, що жінка є людиною передпенсійного віку та внутрішньо переміщеною особою, вона відноситься до вразливої на ринку праці групи населення. За два місяці її перебування на обліку в центрі зайнятості спеціалісти провели профілюван