Новини

Назад

Скоро маріупольцям стануть доступні операції на серці

25 червня 2018, 16:32
1801
Медицина

У Маріуполі вже у цьому році відкриється сучасний кардіоцентр. Закуплено ангіограф, ведеться ремонт другого поверху головного корпусу лікарні. Загальні інвестиції в створення сучасного центру лікування серцево-судинних захворювань - понад 80 млн грн.

Ремонтні роботи будуть виконані у декілька етапів. На даний момент на 90% виконані роботи в лівому крилі та операційному блоці. Отримано фінансування на ремонт відділення в обсязі 22 млн грн. З них 9,8 млн виділено з міського бюджету за два роки, Фондом розвитку Маріуполя, ключовим донором якого є Група Метінвест, профінансовано 1,9 млн грн, Європейським інвестиційним банком - 1,8 млн грн, Державним фондом регіонального розвитку - 10 млн грн .

На даний момент виконано перепланування внутрішніх приміщень, замінені всі комунікації та дверні блоки, облаштовані палати інтенсивної терапії. Змонтована вентиляційна система, відремонтовані палати, коридори та кабінети.

Головний лікар ЛШМД Сергій Орлеанський ознайомив міського голову Вадима Бойченко з ходом проведення ремонтних робіт у відділенні. Він зазначив, що тут будуть не тільки діагностувати захворювання, але надавати оперативну допомогу при інфарктах, тромбозі, розривах судин і т. Д.

«Черговий лікар буде стежити за станом хворих через бездротові монітори, які індивідуально підключені до кожного ліжка. Ліжка оснащені ортопедичними матрацами. А в деяких палатах вже встановлено панелі з антисептичними властивостями », - розповів Сергій Орлеанський.

Відділення оснастять сучасним медичним обладнанням на суму 35 млн грн. Закуплені система УЗД діагностична Z-5 з датчиком, система УЗД діагностична Mylab Seven, апарат вентиляції легенів та ін. Ангіографічна установка вартістю близько 19 млн грн вже встановлюється в операційній.

Тут будуть створені всі умови, щоб якомога швидше відновити здоров'я. Ми скорочуємо час диспансеризації завдяки новому обладнанню. Тепер не потрібно лежати у лікарні 20-25 днів. Всього лише 5 днів і людина зможе їхати додому
зазначив Вадим Бойченко.

У планах виконати ремонт правого крила за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. Обсяг необхідного фінансування - 7,4 млн грн. Це дозволить відремонтувати палати, туалети, кабінети, мережі, змонтувати вентиляцію, замінити ліфти.

Також у поточному році заплановано старт робіт по ремонту головного корпусу Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги. Зараз об'єкт перебуває в системі електронних закупівель Прозорро.