Новини

Назад

Січневий внесок землекористувачів Донеччини до місцевих бюджетів перевищив 65 млн гривень

15 лютого 2018, 09:34
297
Маріупольська об’єднана державна податкова інспекція інформує

За перший місяць 2018 року місцеві бюджети Донецької області отримали 65,6 млн грн плати за землю. Зокрема, від юридичних осіб надійшло понад 60 млн грн, а від фізичних осіб – більш, ніж 5 млн гривень.

Цього року у формуванні місцевих бюджетів, за показником найбільших надходжень, плата за землю посідає третє місце, пропустивши вперед податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок. За результатами січня поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів майже 10%.

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2017 №9 затверджена нова форма Податкової декларації з плати за землю. Вперше за даною формою декларація подається саме за 2018 рік. Дана форма єдина, як для земельного податку (розділ І), так і для орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності (розділ ІІ). Базовим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік. Він починається з 01 січня і закінчується 31 грудня того ж року. Граничний строк подання декларації за 2018 рік – 20 лютого 2018 року.

Зазначаємо, що платник податку має право обрати місячний звітний період та подавати декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним. При цьому річну декларацію подавати вже не потрібно.

Звертаємо увагу, що значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2017 рік становить 1,0.