Новини

Назад

Що робити при теплових та сонячних ударах на пляжі?

02 серпня 2017, 17:00
1082

Медичний робітник рятувальної аварійно-водолазної служби Маріупольської міської ради Марина Круміня розповіла про правила надання допомоги при теплових та сонячних ударах.

За її словами, при тепловому та сонячному ударі симптоми схожі, але ознаки відрізняються. Причина виникнення сонячного удару - вплив прямих сонячних променів на організм людини. Тепловий удар трапляється при довгому присутності людини в задушливому приміщенні, через це організм перегрівається.

«Людина стає млявою, можлива хитка хода, відкривається носова кровотеча, піднімається температура тіла, відчувається озноб. Потерпілий може знепритомніти, можлива блювота. При важких випадках виникає судома», - розповідає Марина Круміня про симптоми теплових і сонячних ударах.

У дітей схильність до теплових і сонячних ударів вище ніж у дорослих. Тому важливо не забувати про головні убори в сонячну погоду та дотримуватися питного режиму. Оскільки один тепловий або сонячний удар може привести до довічних проблем з серцево-судинною системою.

При ударах слід охолодити організм, але ні в якому разі не прикладати лід. Рекомендується робити вологі компреси на голову або в пахвові області. Якщо людина при свідомості, дати їй води. При тепловому або сонячному ударі людей приводять до тями за допомогою нашатирного спирту. Якщо погано стало дитині, людина знаходиться в переднепритомному стані або є блювота, то слід невідкладно викликати швидка допомогу.