Новини

Назад

СБУ оголосила заочну підзору командиру диверсійного угруповання «ДНР»

12 вересня 2017, 08:04
358
Суспільство

Слідчий СБУ заочно повідомив про підозру у посяганні на територіальну цілісність України та участь у діяльності терористичної організації командиру «3-й отдельной казачьей разведроты внутренних войск мвд днр».

Під час спеціального розслідування співробітники Управління СБУ в Донецькій області встановили, що мешканець Донеччини у травні 2014 року організував охорону сепаратистського псевдореферендуму у Харцизьку. З початку збройного конфлікту на сході нашої держави безпосередньо брав участь у зіткненнях бандитів із силами антитерористичної операції. У лютому 2015 року він воював проти Збройних Сил України у районі Дебальцевого. Спецслужбою також задокументувано, що бойовик організував «зачищення» проукраїнських мешканців Дебальцевого. З серпня 2015 року проводив диверсійну роботу на приморському напрямку – мінував лісонасадження поблизу селища Гранітне та Новоазовська.

Враховуючи постійне перебування бойовика на тимчасово непідконтрольній українській владі території, йому заочно повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України.

Спеціальне розслідування злочинів зловмисника проти основ національної та громадської безпеки триває.