Новини

Назад

Представники муніципалітету і турецької компанії з виробництва асфальту зустрілися з жителями КСН «Бригантина»

17 листопада 2017, 17:48
954
Діяльність депутатського корпусу

Екологічно безпечне виробництво модифікованого асфальту почалося в Маріуполі нещодавно.

Асфальтобетонна установка «МАRINI» відкрита турецькою компанією «Онур Конструкціон Інтернешнл» з використанням італійського обладнання. Виробленим асфальтом вже відремонтована ділянка дороги на проспекті Будівельників. У планах - ще кілька вулиць та проспектів, які будуть капітально відремонтовані до кінця року.

Підприємство успішно працює в Україні не перший рік, має аналогічні виробництва в великих містах, таких як Київ, Львів та Запоріжжя. Для Маріуполя відкриття цього виробництва - довгоочікувана подія, більше року тривали переговори. Варто зазначити, що інші підрядники відмовлялися заходити в наше місто, посилаючись на близькість до лінії розмежування.

Поява нових промислових об'єктів завжди викликає тривогу та побоювання у жителів. КСН «Бригантина» не став винятком. Люди стурбовані, що близько до їхніх домівок почав роботу міні-завод з виробництва асфальту. Сьогодні вони зустрілися з секретарем ради Степаном Махсмою, депутатом Володимиром Яковенком, головою Приморської райадміністрації Геннадієм Семеніхіним, представниками Департаментів транспорту та екології, а також власниками виробництва, щоб обговорити нове сусідство.

Напередодні зустрічі мешканці комітету самоорганізації населення викликали пересувну еколабораторію «Атмосфера», яка зробила виміри в трьох місцях. За інформацією екологів, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в повітрі не виявлено. Присутнім були надані всі необхідні документи.

Степан Махсма вислухав думки всіх активістів. Він підкреслив, що міська влада на боці маріупольців, а для того, щоб розвіяти сумніви про безпеку виробництва, запропонував створити робочу групу, куди увійдуть місцеві жителі, представники муніципалітету і підрядної компанії. Щоб діалог був більш конструктивним, еколабораторія візьме всі необхідні проби ще раз. «Ми запросимо фахівців, покажемо процес виробництва асфальту і відповімо на всі питання. Ми один одного почули. Думка активу – наш поштовх до дії. Ми готові приїжджати сюди регулярно для того, щоб вам жилося тут комфортно», - підкреслив Степан Махсма.