Новини

Назад

Олена Земляна: «Волонтерство приносить мені задоволення. Я відпочиваю душею »

26 квітня 2018, 17:30
694
Суспільство

Для маріупольчанки Олени Земляної бути волонтером в громадській організації «Наші добрі серця" - справжня честь. Тут вона знайшла себе й отримує задоволення від виконаної роботи. Їй подобається все: і колектив, і спілкування з людьми.

Олена народилася в Маріуполі. Має дві вищі освіти - технічну та гуманітарну (за фахом «Соціальний працівник»). Протягом 18 років була співробітником комбінату «Азовсталь», а після вирішила присвятити себе благій справі - волонтерству.

«До організації прийшла немає так давно. Наприкінці минулого року періодично приходила в «Наші добрі серця», а в січні цього - вирішила залишитися. Мені подобається проводити час тут, адже я роблю добрі справи й отримую від цього найголовніше - слова подяки та заряд позитивних емоцій», - зазначила маріупольчанка.

Олена Земляна, разом з іншими волонтерами, виконує великий фронт робіт. Починаючи від прибирання, і закінчуючи організацією, проведенням благодійних акцій і заходів. Шиють іграшки, еко-сумки, упорядковують одяг. Вчать рукоділлю дітей, які приходять в організацію, і надають їм різну допомогу.

«З рукоділлям ніколи не стикалася. Тут у мене «відкрилося друге дихання», я почала робити красиві речі своїми руками. Вчимося завдяки матеріалам з інтернету, щось вигадуємо самостійно. Наприклад, почали робити ляльки-мотанки, вчимо цьому і дітей. Це добре розвиває моторику рук», - розповідає вона.

Волонтерство допомогло маріупольчанці переглянути свої погляди. З оптимізмом дивитися на життя та не боятися долати труднощі. Каже, що стало простіше справлятися з вихованням сина: «Тепер він більше звертає увагу на дітей-сиріт, дітей з інвалідністю. Навчається добросердю та співпереживанню».

Планує і далі займатися соціальною роботою. Адже тут вона отримує колосальний досвід - вчиться спілкуватися з людьми, знає, як їм допомогти, а головне - отримує задоволення. Вільний час присвячує сім'ї, а також займається вирощуванням рослин.