Новини

Назад

Народний депутат України Вадим Новинський: «Перетворення Маріуполя не тільки в промислову столицю України, але й в туристичне місто - величезний крок вперед»

24 квітня 2018, 17:04
4063

До Дня міста в Маріуполі буде відтворений історичний кластер міста Марії. Обсяг інвестицій в реалізацію проекту - понад 1 мільярд гривень. Сьогодні міський голова Вадим Бойченко показав народному депутату України Вадиму Новинському, які проекти планується реалізуватися до 240-річчя Маріуполя. Серед них - реконструкція Театрального скверу, благоустрій поруч розташованих будинків по проспекту Миру та завершення будівництва храму Покрова Божої Матері.

Розвиток кластера «Місто Марії» не тільки збереже культурно-історичну спадщину Маріуполя, а й створить у серці міста туристичні «об'єкти-магніти». За словами Вадима Бойченко, Маріуполю є чим пишатися, адже його історія по-справжньому унікальна. Він показав Вадиму Новицькому ряд об'єктів, які необхідно реконструювати.

Так, у планах цього року - реконструкція Театрального скверу. Тут буде новий фонтан, оновлять дитячий ігровий майданчик, створять арт-простір, проведуть реконструкцію пішохідної зони, озеленення, замінять зовнішнє освітлення та інженерні мережі. Під час презентації Вадим Новинський разом з мером поспілкувалися з маріупольцями, які грають в шахи під відкритим небом. Їх запитали, що вони хочуть змінити в Театральному сквері, щоб тут було зручно і комфортно всім відпочиваючим.

«З приходом Вадима Бойченка на посаду міського голови життя в Маріуполі пішло за іншим сценарієм. Воно повністю перебудовується, а місто показує нові стандарти управління. Мер ставить перед собою абсолютно амбітні цілі - зробити так, щоб Маріуполь був не тільки індустріальним, а й постіндустріальним містом. Я впевнений, він це зробить. І потім його успіх потрібно буде показувати всій країні, щоб всі бачили, що можливо працювати без корупції та приймати правильні рішення. Це стане прикладом для всіх», - зазначив Вадим Новинський.

У свою чергу Вадим Бойченко розповів, що реалізація проектів - це великий виклик для Маріуполя. Терміни їх реалізації залежать від будівельників. Основне завдання - залучити максимум будівельних організацій і вибрати їх якісно через майданчик ProZorro.

«Ми будуємо туристичний кластер міста Марії, починаючи з центру. Якщо в цілому взяти проект, який ми будемо реалізовувати в рамках ювілею Маріуполя, то сума інвестицій складає 1 млрд 350 мільйонів гривень. Це бюджетне і не бюджетне фінансування, які ми так довго домагалися. Але ключем до успіху стануть ті будівельні організації, які нам належить обрати»,
зазначив міський голова.

Народному депутату також розповіли про реконструкцію прилеглих будинків і проспекту Миру. Разом з генеральними директорами містоутворюючих підприємств Групи Метінвест відвідали храм Покрова Божої Матері, щоб дізнатися, яка допомога необхідна для завершення його будівництва.

«Необхідно завершити цю добру справу, щоб маріупольці могли приходити сюди, молитися, і робити так, щоб в їх душах був мир. Коли буде мир у кожній душі, то мир буде навколо нас. Війна починається не тоді, коли починають стріляти, а коли з'являється ненависть і злоба. А коли в серці мир, то війна ніколи не настане», - підкреслив Вадим Новинський.