Новини

Назад

На засіданні виконкому розглянули 40 питань

11 квітня 2018, 17:17
1070
Засідання виконавчого комітету

Сьогодні в Маріуполі відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. На ньому розглянули 40 питань. Серед них - механізм розподілу бюджетних коштів та затвердження ряду робочих проектів по реконструкції об'єктів.

Директор департаменту фінансів міськради Катерина Каленик представила проект рішення про заходи щодо організації виконання рішень міської ради «Про міський бюджет м. Маріуполя на 2018 рік». Вона розповіла про визначення переліку повноважних органів щодо отримання субвенцій з державного бюджету та відповідальності за надання звітності їх використання.

Затвердили члени виконкому і ряд технічних питань, куди входить перелік робочих проектів по реконструкції об'єктів Маріуполя. У їх числі - реконструкція площі Свободи по проспекту Миру. До неї входить комплексна реконструкція площі та скверів уздовж проспекту, облаштування дитячого майданчика, розміщення малих архітектурних форм, благоустрій території та оформлення газонів. Також планується організувати вело і авто парковку.

«У нас є бажання та ініціатива продовжити розпочате - побудувати туристичний кластер міста Марії. Всі нові проекти, які розробляються управлінням капітального будівництва, обов'язково повинні враховувати потреби людей з інвалідністю. Це нове ключове та безумовне правило для кожного проекту»,
підкреслив міський голова Вадим Бойченко.

Підтримали робочий проект з реконструкції вулиці Куїнджі і пристрій трамвайного кільця, розташованого по вулиці Миколаївській. Ним передбачено демонтаж трамвайних колій по вулиці Казанцева, благоустрій ділянки після демонтажу та реконструкція трамвайних колій. Пристрій нового трамвайного кільця планується на незабудованій території - поблизу комунального підприємства МТТУ.

За словами директора департаменту транспорту і зв'язку міськради Василя Клата, розворотне кільце по вулиці Казанцева прийшло в непридатність. Воно вимагає капітального ремонту та повної заміни. Там зношені шпали, рейки і рейкові скріплення.

«Там, де зараз знаходиться трамвайне кільце - воно ускладнює рух як пішоходам, так і транспорту. Там не забезпечується безпека руху. Часті парковки транспорту поблизу рейкового полотна зупиняють рух трамваїв. Перенесення кільця зменшує його довжину і, тим самим, робить цей проект економічно доцільним. Трамвай як ходив в район Центрального ринку, так і буде ходити. Але при цьому поліпшується логістика, безпека руху та доступність», - зазначив він.

Два робочих проекту по реконструкції колишнього кінотеатру «Союз» під соціальний офіс «Мультицентр» передбачають облаштування ліфта, які дозволять виходити на терасу і оглядовий майданчик. А також благоустрій території з зонами відпочинку та дитячим майданчиком, пішохідним фонтаном, облаштованими доріжками, озелененням та іншим.

«Ми повинні посилити свої позиції з точки зору відкритості, доступності та прозорості влади. З цього шляху не зійдемо! «Мультицентр» буде включати в себе адміністративні, соціальні, пенсійні, комунальні послуги і ЗАГС. Також з'явиться можливість піднятися наверх і помилуватися реконструкцією парку Веселка. Цей проект пройшов відбір Державного фонду регіонального розвитку та нам виділяють додаткове фінансування з центрального бюджету»,
розповів мер.