Новини

Назад

На засіданні виконавчого комітету затвердили ряд важливих рішень

26 вересня 2017, 15:59
1338
Житлово-комунальне господарство, Засідання виконавчого комітету

На засіданні виконавчого комітету під головуванням міського голови Вадима Бойченко розглянули 8 проектів-рішень. За словами мера, сьогодні були прийняті стратегічно важливі рішення для розвитку Маріуполя.

Основне питання на порядку денному доповів директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури міськради Ігор Бабек. Він розповів про призначення управителів багатоквартирних будинків на території Маріуполя шляхом повторного проведення конкурсу. Винесено було 7 лотів на 1654 будинків, які не визначились з формою управління. Їх виграли - ТОВ «Місто для людей», ЖКП «Житло «Центр», ЖКП «Азовжитлокомплекс», «Керуюча компанія «Східна». З 1 грудня договір з ними вступить в силу. Жителів проінформують про призначення управителів по кожному будинку.

«У Маріуполі створюється конкурентне середовище на ринку житлово-комунальних послуг, будуть впроваджені стандарти ведення юридичної практики реального контролю з боку споживача послуг за якістю проведення поточних ремонтів, за станом особового рахунку, фактичними витратами через інформування за допомогою сучасних інформаційних ресурсів. Найголовніше, що ми будемо міняти культуру підходу до наших жителей. Старі методи жеків підуть у минуле», - зазначив Ігор Бабек.

При виборі управителів розглядали цінові критерії по кожному будинку, якісні показники, забезпечення матеріально-технічною базою, наявність кваліфікаційного персоналу, фінансову спроможність підприємства та наявність досвіду в сфері надання послуг житлово-комунального господарства.

«У жителів з'являється вибір - створити ОСББ та самостійно визначати вартість обслуговування свого будинку або обслуговуватися у керуючої компанії. Сьогодні ми ставимо крапку в комунальній реформі. Я впевнений, що за цим майбутнє міста та ми нарешті реформуємо ту стару систему ЖКГ, до якої у всіх було багато питань. Нові керуючі компанії повинні показати свою максимальну ефективність»,
підкреслив Вадим Бойченко.

Члени виконкому також проголосували за проведення міського конкурсу міні-проектів місцевого розвитку. Заявки на наступний конкурс передбачається почати з 2 жовтня по 30 листопада 2017 року. Пріоритетні напрямки - заміна електричних та інженерних мереж, віконних та дверних блоків, ремонт міжпанельних швів та покрівель, а для приватного сектора - асфальтування, інженерні мережі та зовнішнє освітлення. Співфінансування становить не менше 10%.

Також затвердили технічні питання - робочі проекти з озеленення, реконструкції парків культури та відпочинку імені Гурова, набережної на Лівому березі, парку «Веселка», по насосним станціям і мережі каналізації прибережної зони у Лівобережному районі.

«Ці проекти будуть профінансовані за рахунок обласного екологічного бюджету. Упевнений, що в ювілейний рік народження Маріуполя наше місто отримає їх реалізацію»,
зазначив Вадим Бойченко.