Новини

Назад

На сесії затвердили Стратегію розвитку Маріуполя до 2021 року

29 червня 2017, 15:32
2088

Найперше та головне питання порядку денного XIX сесії міської ради доповів міський голова Вадим Бойченко. Він стосувався затвердження комплексної Стратегії розвитку Маріуполя до 2021 року. Це документ, завдяки якому наше місто буде систематично та планомірно розвиватися, рухатися вперед та ставати з кожним роком комфортнішим.

Мер підкреслив, що це історичне питання в історії нашого міста. Сьогодні стверджується Стратегія розвитку Маріуполя на п'ять років, якої раніше ніколи не було.

Це історичний момент, коли з'являється чіткий вектор руху нашого міста, його розвитку, шляхи творення та процвітання Маріуполя. Стратегія - це досягнення складних і важливих цілей для нашого міста за досить довгий проміжок часу. Її ключовий меседж - ефективне використання наявних ресурсів. Тільки об'єднавшись разом ми зможемо побудувати місто, яким ми будемо усі пишатися
зазначив Вадим Бойченко

У своїй промові міський голова розповів, яким бачить новий Маріуполь і яким він може стати завдяки реалізації Стратегії.

Ми бачимо Маріуполь новим, що створює, розвиває, який по істині носитиме ім'я вітрини нового українського Донбасу, яким зможуть пишатися наші діти, весь Маріуполь, вся Україна і його знатимуть далеко за межами нашої країни. Дуже багато залежить від нас з вами, як ми будемо рухати цю Стратегію, як будемо крок за кроком втілювати ті реформи, ті програми, які наповнили її
зазначив мер

Перш ніж перейти до розробки Стратегії були позначені основні смисли, які заклали у цей документ. Так з'явилася Візія Маріуполя, що складається з трьох компонентів: Сильне місто, Розумне місто та Надихаюче місто. У кожному з них відображені конкретні завдання.

За словами Вадима Бойченко, Маріуполю вже є чим пишатися,  але його розвиток можна зробити багатогранним. Сильне місто - це місто, в якому спостерігається стійкий економічний та соціальний розвиток. Місто, в якому працюють сильні та успішні підприємства - партнери громади. Розумне місто - включає в себе реформування системи освіти, починаючи від дошкільних закладів і закінчуючи вищими навчальними. Наприклад, вже сьогодні в Маріуполі відкрилися три нових ВНЗ з Донецька -  національний медичний університет, юридичний інститут МВС України, державний інститут управління. Кожен з яких по своєму унікальний і важливий для міста.

Ми знайшли ключ диверсифікації нашої економіки - це релокація вищих навчальних закладів Донецька в Маріуполь. Це дає можливість нашим дітям зробити свій вибір - вибір на користь Маріуполя
підкреслив міський голова

У Маріуполя, як у надихаючого міста, є багата історія, архітектурні пам'ятники, парки і набережна. «Ми повинні це реанімувати, привести в порядок та осучаснити для того, щоб ми могли цим дійсно пишатися. Я бачу Маріуполь, як зручне, комфортне для життя місто, місцем, де живуть успішні і щасливі люди», - підкреслив Вадим Бойченко.

Стратегія передбачає 14 напрямів: "Новий муніципалітет", "Відкрита влада", "Сильна економіка", "Поліпшення якості життя", "Сучасний транспорт і якісні дороги", "Житлово – комунальне господарство", "Здорове місто", "Соціальна інтеграція і підтримка", "Освіта - інвестиції в майбутнє", "Нова культурна платформа", "Безпечне місто", "Екологія", "Інформаційні технології", "Фізична культура і спорт".

Депутати підтримали Стратегію розвитку Маріуполя до 2021 року.

«Я люблю Маріуполь і вірю, що у нас усе вийде, - зазначив Вадим Бойченко і додав. - Стратегія - відкрита книга, яка готова поповнитися ініціативою кожного небайдужого жителя, бажаючого внести свою лепту в розвиток і творення нового Маріуполя».

Детально з усіма напрямами Стратегії можна ознайомитися тут.