Новини

Назад

На День Конституції України 25 маріупольським родинам подарували квартири

28 червня 2017, 17:15
792

Святкування до 21 річниці Дня Конституції  України надовго запам’ятають 25 маріупольців із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  У цей день вони отримали сертифікати та ключі від власних квартир.  Такий подарунок їм зробила міська та обласна влада при співфінансуванні 50 на 50.

Відповідну програму було прийнято за ініціативи голови Донецької облдержадміністрації з нагоди 85-ої річниці створення Донецької області. Ключі щасливим володарям нового житла вручили на Театральній площі під час святкування  Дня Конституції України. 

З національним святом  маріупольців привітали  голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, міський голова Маріуполя Вадим  Бойченко, заступник директора департаменту захисту прав дітей та усиновлення міністерства соціальної політики України Володимир Вовк.

Павло Жебрівський підкреслив, що  в Конституції написано, що держава Україна є правовою соціальною державою. Тому саме влада має казати, що вона зробила для людей. «Ми з міським головою Вадимом Бойченком багато чого спільно робимо для того, щоб не показати, а просто віддячити маріупольцям, які мають українську позицію і чітко знають, що Маріуполь був, є і буде українським містом», - наголосив губернатор Донецької області.

Згідно головному Закону України, влада зобов'язана гарантувати основні права людини. Серед цих прав - право людей на приватну власність, безпеку і недоторканність. Символічно, що саме сьогодні ми вручаємо сертифікати на квартири тим, кому дійсно ніде шукати допомогу, крім держави
додав Вадим Бойченко

До привітання приєднався й Володимир Вовк: «Дуже приємно, що сьогодні Донецька область та місто Маріуполь показують приклад всій країні, як справжніми діями творити виконання прав людей в Україні».

Після чого власникам нового житла вручили ключі від квартири. Ще колись дітьми вони встали у чергу за житлом, зараз, коли багато з них вже створили власні родини, нарешті отримали таке омріяне та довгоочікуване житло. Вадим Бойченко та Павло Жебрівський побажали їм, щоб їх сїм’ї  були міцними та щасливими.