Новини

Назад

Музей комбінату імені Ілліча відсвяткував півстолітній ювілей

20 квітня 2018, 15:30
1695
Суспільство, Культура

Музей комбінату імені Ілліча святкує свій ювілей - 50 років. Сьогодні для маріупольців провели по ньому екскурсію, на якій розповіли про історію металургійного комбінату, його досягнення та видатних працівників. Захід відвідала  заступник міського голови Ксенія Сухова.

За 50 років музей встиг зібрати унікальні експонати, які розповідають про історію становлення заводу, про етапи його розвитку, керівників підприємства та династіях металургів. Багато експонатів були передані самими робітниками.

До 120-річчя ММКІ установу оновили. Тепер він включає 12 світлих і затишних залів  з сучасним інтер'єром. Окрема кімната присвячена заслугам народного директора Володимира Бойка. На перетворення музею було вкладено близько 15 мільйонів гривень.

«Музей комбінату - це вагома частина історії нашого Маріуполя! Приємно, що керівництво і співробітники комбінату імені Ілліча бережуть свою історію. Без неї - немає світлого майбутнього і розвитку. Без неї - неможливо виховати нову плеяду професіоналів своєї справи », - зазначила Ксенія Сухова.