Новини

Назад

Мобільний консультаційний пункт допомагає комплексно вирішувати питання громадян

19 серпня 2017, 16:22
919

Фахівці Маріупольського міського центру зайнятості разом з соціальними службами надавали свої послуги в мобільному консультаційному пункті. Виїзна акція проходила на території КСН "Слободка - Гавань".

Жителі віддалених районів міста мали змогу отримати допомогу фахівців центру зайнятості, психолога та соціальних робітників Територіального центру соціального обслуговування, Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Управління праці та соцзахисту населення. Акція стала можливою за підтримки представництва Європейського Союзу.

Спеціалісти соціальних служб  інформували про супровід патронатних сімей- опікунів, відновлення втрачених документів, соціальну послугу медіації та гуманітарну допомогу від благодійних організацій переселенцям та учасникам АТО. Представники малозабезпечених сімей отримали консультації з курсів навчання, на яких вони можуть отримати освіту.

Фахівець центру зайнятості Дар’я Вакулик розповідала безробітним про можливість безоплатного навчання від служби зайнятості та онлайн-навчання не виходячи з дому. Також вона представила програми-конкурси на отримання бізнес-грантів і нагадала про роботу Центру сприяння підприємництва на базі Маріупольського міського центру зайнятості.

Усі відвідувачі мобільного пункта ознайомлювалися з актуальними вакансіями. Серед них був і Валентин. Чоловік нещодавно звільнився з місця позбавлення волі і наразі шукає роботу. Дар’я Вакулик проконсультувала його з питання реєстрації в центрі зайнятості і початку пошуку роботи. «Я рекомендую Вам пройти навчання та отримати професію, це підвищить Вашу конкурентоспроможність і дасть більше можливостей працевлаштуватися», - зазначила фахівець центру зайнятості у розмові з Валентином. Чоловік поспілкувався і з психологом, яка допомогла йому повірити в свої можливості.

Маріупольці задоволенні роботою мобільних консультаційних пунктів. Наявність представників більшості соціальних служб надає змогу комплексно  вирішити питання громадян.