Новини

Назад

Митники Донеччини виявили порушення митних правил на 7,7 млн гривень

07 вересня 2017, 14:10
260
Маріупольська об’єднана державна податкова інспекція інформує

Протягом січня-липня 2017 року працівниками Управління протидії митним правопорушенням Донецької митниці ДФС виявлено та задокументовано 60 порушень митних правил на загальну суму майже 7,7 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість виявлених правопорушень зросла у півтора рази,  а вартість предметів правопорушень, за попередньою оцінкою, - більше ніж у 240 разів.

Крім цього, митниками Донеччини з початку року до відповідних слідчих органів Донецької та Харківської областей направлено 3 повідомлення про протиправні дії, що містять ознаки кримінальних правопорушень. Як повідомлялось раніше, у лютому поточного року митниками спільно з представниками Донецького прикордонного загону Держприкордонслужби України припинено спробу контрабанди наркотиків (канабісу).  Особу, що намагалася скоїти злочин, у травні цього року рішенням Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області визнано винною,  призначено покарання у вигляді штрафу  на суму більше 30 тис. гривень.

В рамках взаємодії з територіальними органами ДФС України  з метою виявлення, попередження  та оперативного розкриття можливих порушень  в податковому напрямку фахівцями Управління протидії митним правопорушенням Донецької митниці ДФС до ГУ ДФС у Харківській, Донецькій та Дніпропетровській областях направлено 21 матеріал для проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

Донецькою митницею ДФС у встановленому порядку та в межах компетенції активно проводиться робота щодо взаємодії та обміну інформацією з митними органами іноземних держав. Так, упродовж семи місяців 2017 року до країн СНД, ЄС, Великобританії , Туреччини та Грузії  направлено 43 запити стосовно перевірки відомостей, які були заявлені для митного оформлення, що більше ніж в 7 разів перевищує показники минулого року. Результатом цієї кропіткої роботи стало складання 2 протоколів про порушення митних правил. Матеріали направлені до Приморського районного суду м. Маріуполя, рішенням якого одного з керівників підприємства визнано винним у порушенні митних правил за ч.1 ст.483 Митного Кодексу України  (приховування від митного контролю). Порушнику за свої протиправні дії доведеться компенсувати державі суму понад 6 млн гривень.

До Держбюджету України протягом семи місяців 2017 року митницею перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму більше 152 тис. гривень.