Новини

Назад

Місто професій, хімічні досліди та роботи. Маріупольці почали святкувати День металурга

14 липня 2018, 13:10
1637
Суспільство, Культура

У Маріуполі святкування Дня металурга та гірника розпочалося. На алеї «Якір» для жителів та гостей міста стартував фестиваль Steel Fest. Для дітей працюють: «Місто професій», павільйон квестів «Навколо світу» та фестиваль їжі. 

Урочисто відкрили локацію «Місто професій» генеральний директор ООО «Метінвест Холдінг» Юрій Риженков, генеральний директор комбінату ім. Ілліча Тарас Шевченко, голова виконавчого комітету Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Зінченко,  народні депутати України Юрій Матвієнков та Сергій Тарута.

«Маріуполь – це місто, де народжується найбільше металургів на душу населення у світі. Але металургом потрібно не тільки народитися, а й ще їм стати. Для цього необхідно зрозуміти професію та навчитися їй, отримати відповідну освіту та навички. Дітям потрібно розуміти наскільки важлива ця професія», - підкреслив Юрій Риженков.

У «місті» кожна малеча може знайти собі заняття по душі. Локація розповідає про важливі про професії, без яких неможливе виготовлення металу. У павільйоні прикладної науки «Ізобретаріум» малеча вчиться збирати роботів, літаючі дрони та проводять хімічні досліди.

Крім того, діти та дорослі можуть дізнатися у яких країнах світу та проектах використовується маріупольська сталь. Для цього працює павільйон квестів «Навколо світу». Там всі бажаючі виконують різноманітні завдання та грають в ігри.

Розважальна програма не залишила байдужим ані дітей, ані дорослих. Малеча із зацікавленням бере участь у всіх локаціях.

«У місті професій я дізналася багато чого нового. Мені дуже сподобалося проводити досліди разом з вченим-хіміком. Тут весело та дуже багато дітей», - зауважила маленька Іринка.​