Новини

Назад

Мирновчани святкують День народження селища

19 серпня 2017, 15:50
1305
Суспільство

Сьогодні мешканці Мирного з розмахом святкують День селища. Для жителів  виступають творчі колективи, проходять спортивні змагання з різних видів спорту. Для дітей працюють атракциони та аніматори. Зі святом селище привітали голова Кальміуської районної адміністрації Олександр Царьок та депутат міської ради Кирило Папакиця.

Селище Мирний бере свій початок з 60 років минулого сторіччя. Поява населеного пункту пов’язана з будівництвом стану-3700 одного з містоутворюючих підприємств. Тоді молодь з усіх куточків України почала приїжджати до Маріуполя.

Привітати з Днем народження селища прийшли голова Кальміуської рай адміністрації Олександр Царьок: «Мені приємно знаходитися на святі та бачити радісні обличчя жителів селища. Так повинно бути завжди. Бажаю вам, в першу чергу, миру, розвитку. А Кальміуська адміністрація буде вам вірним помічником».

До слів Олександра Царька приєднався депутат Кирило Папакиця. Він відзначив, що це свято – історична подія для жителів, бо День селища у Мирному проводиться вперше.

Також відзначили довгожителів селища. Вони, як ніхто інший, знають про Мирний все, та доклали у його розвиток немало зусиль.

Піснями, танцями та цирковими номерами маріупольців радували вихованці творчих колективів міста. Працюють спортивні локації з футболу, дзюдо, боротьби, армреслінгу та інше. Маленькі жителі міста залюбки грають на батуті та фотографуються з аніматорами. Також тут можна поласувати різноманітною продукцією місцевих виробників.

Свято закінчиться дискотекою та фаєр-шоу.​