Новини

Назад

 Мер Маріуполя про освітлення, водозабезпечення та сортування сміття

16 лютого 2018, 13:28
716
Суспільство

У Маріуполі працюють над вирішенням даних проблем. Для якісної реалізації проектів хочуть заручитися зовнішньою міжнародною експертизою. Про це говорив міський голова Вадим Бойченко на зустрічі з журналістами.

Під час робочої поїздки до Франції мер вивчив досвід європейських колег у частині сортування і утилізації сміття, а також водовідведення та водозабезпечення міст. Ряд проектів були реалізовані за підтримки держави.

Вадим Бойченко розповів, що в Маріуполі вже розроблений проект на будівництво сортувальної лінії. Від французьких партнерів хочуть отримати високопрофесійну експертизу.

«В частині цього питання є кілька варіантів. Один з них - це розробка сучасного полігону з будівництвом сортувальної лінії і захороненням-дегазацією відходів»,
зазначив мер.

Як зізнався міський голова, це вимагає великих фінансових витрат. Необхідно врегулювання на державному рівні.

Що стосується очищення води, то над цим постійно працюють. Цій проблемі не один десяток років, на неї впливає і ситуація в регіоні. Так, місто вже бере воду не з Сіверського Донця, а зі Старокримського водосховища.

Один з успішних проектів, який реалізується в Маріуполі - «Соціальна вода». Завдяки їй жителі можуть придбати якісну воду за доступною ціною.

Крім того, Маріуполь подав заявки до Європейського інвестиційного банку на освітлення і водоочищення.

«Я хочу, щоб ми дуже ефективно підходили до використання коштів. Щоб у перспективі вони окупилися»,
підкреслив Вадим Бойченко.