Новини

Назад

Медпортал Маріуполя «MedKontrol» на варті здоров'я городян

02 лютого 2018, 13:09
1388
Медицина

Профілактика хвороб нерозривно пов'язана з частотою захворюваності серед населення, що неодноразово підтверджувалося на практиці. Тому Міністерство охорони здоров'я України визначило профілактику, як ключовий фактор, що впливає на підвищення рівня охорони здоров'я в цілому.

Розуміючи незаперечну важливість профілактики, медичний портал Маріуполя «MedKontrol» в тісній співпраці з Управлінням охорони здоров'я Маріуполя проводить регулярні заходи, спрямовані на підвищення обізнаності населення про важливість профілактичних заходів для запобігання захворювань. Зокрема, мова йде про поширення тематичних листівок профілактичного характеру серед пацієнтів медичних установ міста. Ці матеріали покликані збільшити ступінь відповідальності маріупольців за персональне і громадське здоров'я. Крім державних медустанов до даної акції вже приєдналася низка приватних клінік.

Паралельно з листівками в багатьох медзакладах міста, зокрема: ЦПМСП №1, ЦПМСП №3, МТМО здоров'я дитини і жінки, Перинатальний центр, Міський стоматологічний центр, поширюються іміджеві плакати з написом «у нас ввічливий персонал», основна мета яких підвищити рівень сервісу в медичних установах міста, а також зробити Медпортал Маріуполя майданчиком для обговорення заходів, здатних поліпшити систему охорони здоров'я в цілому.

Крім цього, міський Медпортал Маріуполя «MedKontrol» продовжує вести Опитування жителів міста для визначення їх рівня турботи про здоров'я за трьома основними напрямками (медична грамотність, обізнаність у профілактиці захворювань і рівень навичок по зміцненню здоров'я). Це опитування складено на підставі європейського інструменту оцінки показників здоров'я і важливий для кращого розуміння стану охорони здоров'я в місті, необхідності тих чи інших профілактичних заходів. Витратьте кілька хвилин свого часу, щоб отримати можливість підвищити не тільки персональне, але і суспільне здоров'я.