Новини

Назад

Маріупольських педіатрів навчать європейськими методиками діагностики та лікування

20 липня 2018, 18:53
2272
Суспільство, Медицина

Вадим Бойченко зустрівся з професором Вільнюського медичного університету Арунасом Валіулісом, менеджером проектів Європейської Академії Педіатрії в Україні Тетяною Голуб та Леонідом Дубеєм - президентом ГО «Українська Академія Педіатрії», професором Львівського медичного університету, дитячим гематологом.

Міський голова Маріуполя коротко розповів про Стратегію розвитку і ключових векторах роботи у питаннях медицини. У тому числі він зазначив, що багатотисячні інвестиції дали можливість закупити необхідне обладнання та почати реконструкції лікарень.

Окрему увагу ми приділяємо медицині дитинства. Створено перше еталонне інфекційне відділення з якісним ремонтом і всім необхідним обладнанням
сказав Вадим Бойченко.

Гості розповіли, що вчора вони провели консультацію дітей в дитячій консультативній поліклініці МТМО. А сьогодні - міжнародну конференцію з педіатрії, де змогли поспілкуватися з маріупольськими сімейними лікарями, педіатрами, терапевтами, завідувачами міськими амбулаторіями, міськими дитячими спеціалістами та керівниками медичних центрів.

«Ми відчули доброзичливий настрій у Маріуполі. Прагнемо допомогти всім лікарям з України. Розробили освітні проекти для педіатрів Маріуполя. Обговоримо всі нюанси, для того, щоб привезти сюди необхідних фахівців », - зазначив Леонід Дубей.

Своїми враженнями від спілкування з медиками Маріуполя поділилася і Тетяна Голуб: «Лікарі Маріуполя дуже відрізняються від інших лікарів України. Важливо, що вони готові отримувати знання. Вони не соромляться про це говорити. Для нас це ключовий момент ».

У свою чергу Арунас Валіуліс зазначив, що європейська академія педіатрії насамперед приділяє увагу людям, які лікують дітей, а потім стінам і ремонту.

«Мало купити найсучасніше обладнання, повинні бути люди, які вміють працювати і хочуть вчиться. Є ті, хто вже навчився і ті, хто прагне рости у рамках сучасної медицини», - підкреслив професором Вільнюського медичного університету.

Мер розповів гостям, що вже почали тестувати систему електронного протоколу. Ця система дозволить чітко відстежувати кожного пацієнта, призначення та медикаменти, які він отримує. А ключове, розвантажить лікарів від паперової роботи, і вони більше часу зможуть приділити допомозі пацієнтам.