Новини

Назад

Маріупольских медиків навчають командній роботі з реанімації новонароджених

20 березня 2018, 13:03
1063
Медицина

У Маріуполі стартував регіональний тренінг для медичних працівників «Первинна реанімація новонароджених». Протягом чотирьох днів неонатологам, акушерам-гінекологам, медичним працівникам з Маріуполя та Волновахи проведуть заняття з надання невідкладної допомоги новонародженим, підтримки грудного вигодовування, імунопрофілактики серед дітей. Для учасників підготували теоретичний та практичний матеріал.

Проект реалізується при участі департаменту охороні здоров`я Донецької держадміністрації, управління охорони здоров`я Маріупольської міської ради за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), ГО «ПРОМИР».

«Ми ставимо перед собою задачу навчити учасників навикам володіння первинної реанімації. Навчити згуртованій роботі та ознайомити з алгоритмом дій при первинній реанімації. Ми вважаємо, що ефективна робота у цьому напрямку – командний підхід. Щоб надати якісну реанімаційну допомогу, не повинно бути метушні та розгубленості. Науково доведено, що ефективна реанімаційна допомога на 40% може знизити захворюваність і смертність від такого важкого стану, як асфіксія новонароджених», - відзначила тренер, доцент кафедри педіатрії та неонатології Дніпропетровської медичної академії Тетяна Плеханова.

При проведенні тренінгу проводяться практичні семінари з надання невідкладної медичної допомоги новонародженим відповідно до сучасних стандартів – системи A-B-C. Для опрацювання практичних навиків використовують симулятори – спеціальні манекени.

Начальник управління охорони здоров`я міської ради Світлана Макарова відзначила, що у Маріуполі за 2017 рік відзначено зниження захворюваності  новонароджених у 1,2 рази: «У місті регулярно проводять навчання з питань реанімації новонароджених. Медичні працівники акушерських та неантологічних відділень сертифіковані з питань надання невідкладної медичної допомоги».