Новини

Назад

Маріупольські вчителя пройшли обласний етап конкурсу на звання «Учитель року»

24 січня 2018, 17:14
1675
Освіта

Завершився обласний тур конкурсу «Учитель року». Двоє маріупольських педагогів зайняли призові місця. Переможницею в номінації «Німецька мова» стала Наталія Шелгунова. Вона представлятиме Донецьку область на всеукраїнському етапі.

У жовтні стартував конкурс «Учитель року-2018». Мета конкурсу - виявити педагогів, готових до реформування освіти. Переможці конкурсу отримають звання «Заслужений вчитель України» та грошові винагороди, а лауреати - грамоти Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Цього року змагання проводять у чотирьох номінаціях: «Українська мова та література», «Фізика», «Німецька мова» та «Фізична культура».

Конкурс складається з трьох етапів - міський, обласний та всеукраїнський. У фіналі конкурсу педагоги повинні представити коротке відеорезюме – міні-розповідь про досвід роботи в школі та унікальних напрацюваннях. Також конкурсанти продемонструють педагогічну майстерність у конкурсі «Методичний практикум».

Директор міського науково-методичного центру департаменту освіти Маріупольської міськради Оксана Гриньова зазначає, що вимоги до учасників конкурсу ускладнюються, проте це не зменшує кількість бажаючих поборотися за титул «Вчителя року».

«Це пов'язано з розвитком IT-технологій. Учитель повинен вести свій сайт, вітається наявність блогу, відслідковуються новинки, які педагог використовує в своїй роботі - це все враховується при підведенні підсумків конкурсу, приділяється увага і взаємодії педагога з батьками. У порівнянні з минулим роком стало більше брати участь вчителів першої та другої категорій. Простежується прагнення наших педагогів до зростання, підвищення професійної майстерності. Якщо молоді вчителі йдуть на конкурс, значить, вони хочуть підкорювати нові висоти та набиратися досвіду у колег», - каже Оксана Гриньова.

25 вчителів з різних навчальних закладів Маріуполя взяли участь у конкурсі «Учитель року». На міському етапі визначили 12 переможців, які зайняли перші місця у чотирьох номінаціях.

Але в обласний етап конкурсу пройшли четверо - кращі в своєму напрямку: учитель технічного ліцею Наталія Павленко ( «Українська мова»), викладач міського ліцею Наталія Шелгунова («Німецька мова»), вчитель навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа № 14» Юлія Дюндева («Фізика») і Світлана Яркова із загальноосвітньої школи № 51 ( «Фізична культура»).

За результатами обласного відбору Наталя Шелгунова в номінації «Німецька мова» посіла перше місце, а Світлана Яркова в номінації «Фізична культура» - друге.

Право носити звання «Учитель року» буде відстоювати Наталія Шелгунова вже на всеукраїнському етапі.