Новини

Назад

Маріупольські спортсмени вирушили на змагання з пара-карате в Будапешт

25 квітня 2018, 14:45
1093
Спорт

Маріупольці Софія Ревякіна та Сергій Майдуб представлять Україну на чемпіонаті світу з пара-карате, який пройде в угорському Будапешті з 28 по 29 квітня. Сьогодні спортсмени виїхали з Маріуполя. Налаштовані оптимістично та  готові показати гарні результати.

Восьмирічна Софія Ревякіна - справжній боєць. Не боїться труднощів і готова йти до останнього. Дівчинка живе та вчиться в школі-інтернат № 2. Їй складно пересуватися самостійно. Займається карате не так давно, з вересня минулого року. За цей час встигла показати гарні результати. Міжнародний турнір для неї перший, але Софія не боїться і готова зайняти перше місце.

Щоб допомогти спортсменці відправитися на змагання - об'єдналося все місто. Про Софію та її перспективи на змаганнях в Угорщині волонтеру Ілоні Архангельській розповів тренер Олег Шухман. Жінка відразу ж оголосила про збір коштів у соціальних мережах, не залишилися байдужими й інші волонтери. Через деякий час вони прийшли на прийом до міського голови Вадима Бойченка. Результат - Софія вирушила на змагання. Волонтери зібрали кошти для придбання засобів особистої гігієни, медикаментів та інвалідного візка, а місто оплатило проїзд і проживання.

«Софія успішно виступила на загальноміському чемпіонаті міста з карате серед спортсменів з інвалідністю, де здобула перемогу у своїй номінації. Ми вже встигли взяти участь в чемпіонаті України. Дівчинка в Угорщині виступить в номінації «ката», «парне ката», з нею їде спортсмен-помічник. Сподіваємося на перемогу », - зазначив Олег Шухман.

Також з Софією на чемпіонат відправиться і маріуполець Сергій Майдуб. У нього проблеми із зором, карате займається два роки. Прийшов на тренування сина, де після сам почався займатися даним видом спорту. Сергій Майдуб покаже вміння в техніках: «приватне ката», «парне ката», «куміте» та «кабуду».

«Це мої перші змагання такого рівня. Зроблю все можливе, щоб завоювати перші місця », - зазначив Сергій Майдуб.