Новини

Назад

Маріупольські школярі дізналися про роботу Національної поліції

14 лютого 2018, 11:50
923
Освіта

Учні загальноосвітньої школи № 53 зустрілися з представниками головного управління Національної поліції в Донецькій області. Правоохоронці розповіли школярам про особливості роботи у поліції. Діти були вдячні гостям за цікаве спілкування та висловили сподівання на подальші зустрічі.

Перед учнями 10-11 класів виступили лейтенант поліції Олександра Дмитрієва та викладач Донецького юридичного інституту Олена Волик. Вони ознайомили присутніх з правилами вступу до вищих навчальних закладів системи Міністерства внутрішніх справ України. Розповіли  про особливості роботи юристів. За їх словами, дуже важливо дотримуватися поваги до людини, бо основний критерій їх роботи - довіра громадян.

Цікавою була зустріч і для шестикласників. Психолог відділу психологічного забезпечення ГУНП в Донецькій області, майор поліції Лілія Капкіна та школярі дискутували з гостею про актуальні проблеми підлітків. Ця зустріч дала учням можливість підвищити свою самооцінку і відповіді на запитання про відповідальність підлітків за свої вчинки. Особливо сподобалась робота в групах та захист проектів на правову тематику.

Учні восьмих класів зустрілися з ветераном МВС України Володимиром Івановичем Подю та старшим лейтенантом поліції Володимиром Івановим. Чоловіки розповіли про працю фахівців національної поліції. Старший інспектор тренінгового центру ГУНП в Донецькій області, підполковник поліції В`ячеслав Макарець показав на практиці учням сьомих та дев`ятих класів про дії при раптовому нападі правопорушників.

Проведення подібних заходів допомагає формуванню правової освіти, змушує замислитися над важливими морально-етичними та культурними питаннями, підштовхуючи дітей до розвитку самосвідомості.