Новини

Назад

Маріупольські рятувальники стежать за безпекою відпочиваючих на морі

24 липня 2017, 13:16
822

Особовий склад рятувальної аварійно-водолазної служби міськради продовжує виконувати завдання в прибережній акваторії Азовського моря. Минулого тижня, з 17 по 23 липня, відвідуваність міських пляжів в будні дні склала від 12 до 18 тис. відпочиваючих на день, у вихідні - до 28 тис. на день.

Щодня рятувальники забезпечували безпеку. На цьому тижні вони повернули на берег 68 пловців,  що відплили за сигнальні обмежувальні буї; повернули 19 відпочиваючих, яких віднесло на надувних матрацах на відстань більш 250 м від берега, а також надали першу домедичну допомогу 11 громадянам (порізи, садна, потрапляння піску в очі та інші звернення, при яких не потрібно викликати швидку медичну допомогу).

Крім того, протягом минулого тижня рятувальники були задіяні й в інших роботах. Так, вони допомагали енергетикам усувати у селище Кам'янськ наслідки штормового вітру. Через негоду впало декілька дерев, які обірвали дроти, в результаті чого половина селища була знеструмлена.

У суботу з 10:00 до 13:00 наряд поліції та рятувальники провели спільний рейд в акваторії пляжу Піщаний, з метою виявлення плаваючих нафтових плям (сигнал прийшов на пульт «102»). Відпрацьовано ділянку від 18-го причалу порту до човнового кооперативу «Ялик», однак плаваючі масляні плями не виявлені.

О 15:05 рятувальники Лівобережного пляжу виявили дівчинку 2014 року народження без батьків. Негайно приступили до її пошуку. О 15:15 черговий Лівобережної поліції повідомив про те, що до них звернулася мати дівчинки. У присутності правоохоронців рятувальники передали дівчинку матері. Їй роз'яснені елементарні правила поведінки з маленькими дітьми біля водойму. Також у неділю о 13:30 на Піщаному пляжі, в районі кафе «Бригантина», загубився хлопчик. Рятувальники знайшли його бабусю.

У цей же день на рятувальний пост Центрального пляжу звернувся хлопець з травмою - вивих плеча. Рятувальники надали йому першу долікарську допомогу та викликали швидку медичну допомогу.