Новини

Назад

Маріупольські лікарні отримали аналізатори формули крові

16 червня 2018, 16:16
2041
Суспільство, Медицина

У ході робочого візиту міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш разом з міським головою Вадимом Бойченком зустрілися з місцевими лікарями первинної ланки.  У ході заходу до всіх Центрів первинної медико-санітарної допомоги Вадим Черниш передав сучасне медичне обладнання, яке дозволяє без порізів аналізувати стан крові.

Під час зустрічі Вадим Черниш зауважив, що Маріуполь стоїть на правильному шляху розвитку медицини. Робить її інноваційною та сучасною, бо до медичних закладів міста закуповується нове обладнання, а профільними спеціалістами вивчається досвід інших країн.

Освоюючи нові технології, людина отримує якісну, швидку, сучасну діагностику та лікування. Нам необхідно розвивати цей компонент інноваційності, адже це дуже важливо для кожного жителя,
підкреслив Вадим Черниш.

У ході зустрічі  міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб передав неінвазивні (безкровні) аналізатори формули крові. Середня вартість одного приладу – близько 15 тисячі доларів. Їх використовуватимуть у Центрах первинної медико-санітарної допомоги.

Обладнання дозволяє без забору крові отримати 131 параметр життєдіяльності організму людини. Вимірювання проводяться за допомогою п’яти датчиків-мікропроцесорів, що прикріплюються до тіла людини.

Міський голова Вадим Бойченко подякував Вадиму Чернишу за підтримку маріупольців на державному та міжнародному рівнях. Мер зауважив, що місто почало змінюватися, як у сфері житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури, так і медицині.

Хочу виразити особливу подяку медичними працівникам, які прийняли виклик та стали на шлях реформи у сфері медицини. Ми повинні стати доброзичливими у всіх напрямках. І це повинна відчути наша громада,
підкреслив міський голова.