Новини

Назад

Маріупольські ліцеїсти перемогли в екологічному конкурсі і поїдуть до Берліну

01 лютого 2018, 14:04
1604
Освіта

Проект учнів Маріупольського міського ліцею переміг в IV Міжнародній учнівській конференції "Школа за екологію". Журі номінувало команду до участі в екологічній конференції школярів, яка пройде в Берліні.

Перш ніж прийняти участь в конкурсі, вчитель німецької мови Наталія Шелгунова і вчитель біології Олена Кареба Маріупольського міського ліцею ініціювали проведення проекту "Сонце для ліцею" з учнями, які поглиблено вивчають німецьку мову. В рамках даного проекту ліцеїсти вивчали різні джерела енергії, властивості світла, пристрій сонячних батарей, проводили досліди. А також досвід застосування таких установок на території України і Німеччини, передумови для використання альтернативних видів енергії в ліцеї.

В результаті учні сконструювали модель свого навчального закладу і встановили на ньому сонячні батареї. Вона стала символ основної мети даного проекту - обладнання ліцею сонячними установками. Еколого-економічні розрахунки використання даного обладнання узагальнила, обґрунтувала і представила на науковій студентській конференції в ПДТУ Катерина Шелгунова (212 група).

Даний проект представили для участі в IV Міжнародній учнівській конференції "Школа за екологію". Він отримав високі оцінки журі, до складу якого увійшли представники Міністерства освіти, науки і культури Бранденбурга, Вільного університету Берліна, університетів Бремена, Відня, Бранденбурга, університету імені Ломоносова.

Актуальність і значення розглянутих екологічних проблем, практична орієнтованість і спрямованість наведеного проекту на

результат, високий рівень суспільної роботи, а також надання

вичерпної інформації по ньому справило незабутнє враження на членів журі. Воно номінувало команду проекту до участі в IV Міжнародної екологічної конференції школярів, яка пройде в Берліні 12-13 травня.