Новини

Назад

Маріупольські депутати вивчали успішний досвід керівної діяльності Вінниці

13 листопада 2017, 10:39
915

Депутати Анатолій Шеретько, Геннадій Бабек, Олександр Кузнєцов, працівники міськради та представники громадськості прийшли на зустріч з активом вінницького "Інституту розвитку міста". Захід організовано в межах співпраці маріупольського муніципалітету з проектом "Київський діалог".

Координатор проекту Владислав Зайцев зазначив, що Маріуполь може перейняти досвід взаємодії влади і громади. У Вінниці така синергія на високому рівні. Директор "Інституту розвитку міста" Аліна Дяченко розповіла присутнім про ведення діалогу "влада-громада", впровадженні стратегії "Вінниця 2020" і міжнародні проекти, учасником яких є міська влада. При цьому вона розповідала і про проблеми, з якими стикаються в роботі.

Спікери Марія Дружиніна та Вікторія Кравчук акцентували увагу на таких моментах, як енергоефективність, розвиток громадського транспорту та велоінфраструктури, а також залучення громадськості до розробки важливих для міста рішень.

Депутат Анатолій Шеретько поділився: "Я був у Вінниці кілька разів. Бачив, в якому стані міська інфраструктура. Її рівень вище, ніж у нас - в чистоті, організації роботи. Розвиток Вінниці пов'язаний з розвитком грантової політики. Досвід вінницьких представників порівнюю з тим, що бачив сам. Це для мене важливо".

Організатори також відзначили, що Вінниця вже втретє очолює всеукраїнський рейтинг міст за якістю життя і послуг за версією опитування соціологічної групи "Рейтинг" і Республіканського інституту. За версією журналу "Фокус", Вінниця - найкраще місто в Україні. Як стверджує агентство "Євро рейтинг", Вінниця посідає третє місце за рівнем інвестиційної ефективності відразу після Львова та Києва.