Новини

Назад

Маріупольці занурилися у водохресну воду

19 січня 2018, 15:11
2061
Суспільство, Культура

Маріуполь святкує Хрещення. Відвідали відведені місця для купелі понад 7 тисяч містян, в обряді омивання взяли участь близько 3,5 тисячі маріупольців.

«Хрещення проходить спокійно - без пригод. Безпека городян забезпечують особовий склад рятувальної аварійно-водолазної служби міської ради, поліція, патрульні, чергують бригади медиків», - розповів начальник рятувальної аварійно-водолазної служби Маріупольської міськради Олександр Татай.

У місцях спеціально обладнаних купіль працюють роздягальні. Можна зігрітися чаєм з самовара і відновити сили після купання. Творчі колективи міста створюють жителям святкову атмосферу.

Крім того, сьогодні освятити воду маріупольці могли не тільки в храмах, а й біля купелі. Жителі читали молитву, хрестилися, а на завершення обряду за традицією випустили голубів в небо.

Нагадаємо, в Маріуполі обряд Хрещення проводиться на чотирьох локаціях - на рятувальній станції по Приморському бульвару, 38 і на Лівобережній станції по вулиці Виноградна, 60а, а також купання організовують в селищах Сартана та Талаковка.