Новини

Назад

Маріуполь поділився досвідом, як працювати відкрито та чесно

09 лютого 2018, 14:27
904
Суспільство

Вчора в Києві підбили перші підсумки проекту Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України. Маріуполь потрапив до п'ятірки лідерів. Про те, як місту вдалося домогтися такого результату розповів начальник тендерного управління міської ради Михайло Івченко.

Проект стартував в 2017 році за допомогою антикорупційної організації Transparency International. Він спрямований на мотивацію і підтримку українських міст для більшої прозорості, підзвітності та участі громадян у формуванні політики. За підсумком першого аналізу Маріуполь зайняв 57 місце. Всього за півроку місто піднялось більш ніж на 50 позицій, посівши п'яте місце. За словами Михайла Івченка, це результат злагодженої роботи всієї команди міської ради.

«Працювати чесно і відкрито - це наша філософія. Ми підійшли до вирішення завдання системно. Проведено серйозну роботу і ми не зупинимося на цьому результаті», - сказав начальник тендерного управління.

Говорячи про механізми, які дозволили місту стати більш відкритим, Михайло Івченко зазначив запуск нового офіційного сайту Маріупольської міської ради. За його словами, сайт став ефективним інструментом комунікації з громадою. Також він розповів про реалізацію в місті проекту Новий муніципалітет, відкриття Центру надання адміністративних послуг та ефективній роботі в системах електронних закупівель ProZorro і ProZorro.Продажі.

Зі свого боку, керівник проекту Рейтинг відкритих міст України Катерина Цибенко підкреслила, що їхнє завдання - допомогти органам місцевого самоврядування працювати ефективніше і бути більш відкритими для громад. На її думку, місце в рейтингу - це індикатор якісних змін, які відбуваються в містах. Крім того, вона зазначила, що рекомендації, розроблені їх командою, стали цікаві і для керівництва тих міст, які спочатку в рейтинг не потрапили.