Новини

Назад

Маріуполь насолодився феєрією джазу

22 червня 2018, 12:21
703
Культура

На маріупольській сцені виступив відомий Біг Бенд «LVIV JAZZ ORCHESTRA» у рамках проекту «Україна - ми єдині». Артисти подарували жителям і гостям міста яскраві номери та гарний настрій. Привітала колектив заступник міського голови Ксенія Сухова.

Автор проекту «Україна - ми єдині» - народний артист України, академік  Академії  мистецтв України, заслужений діяч мистецтв Польщі, професор, ректор  ЛМНА ім. М.В. Лисенка Ігор Пилатюк. Разом зі своїм оркестром Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка «LVIV JAZZ ORCHESTRA», з 19 червня розпочав тур концертів для особового складу. Колектив вже встиг побувати у багатьох містах Донеччини, а вчора – завітав до Маріуполя.

«Маріуполь та Львів – це міста-побратими. Ми приїхали до вас, як до родичів, тому  готові так тепло зустрічати і вас, коли будете у Львові. Ми отримали велику підтримку від міської влади та вдячні, що нас так тепло зустріли у місті», - зауважив Ігор Пилатюк.

Заступник міського голови Ксенія Сухова подякувала колективу за приїзд та змогу насолодитися маріупольцям джазом у виконанні прекрасних, енергійних артистів.

«Маріуполь став містом, куди приїжджають митці, творчі колективи, де проводять фестивалі. Ми стали культурним центром на сході України. Через такі заходи ми доводимо, що ми – єдині», - підкреслила Ксенія Сухова.