Новини

Назад

Координаційна рада завершила підготовку до пленарного засідання (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22 червня 2018, 19:00
1083
Діяльність депутатського корпусу

Постійні комісії та представники структурних підрозділів зібралися на Координаційну раду, щоб ще раз вислухати доповідачів і внести ясність щодо дискусійних питань проекту порядку денного.

Під час доповіді на постійних комісіях питання «Про затвердження міської цільової програми підтримки, утримання та розвитку міських органів виконавчої влади в Маріуполі на ‎2018-2022 роки», у депутатів виникло питання про витрати на проведення тренінгів та семінарів для ЗМІ. Було зауваження: на Координаційну раду підготувати детальну інформацію: хто їх оплачує, і для чого проводить. Начальник управління з питань преси та інформації міськради Олена Махова уточнила, що всі навчання проводять виключно за грантові гроші. Це дозволяє обмінюватися досвідом і популяризувати наше місто серед інших.

На засіданні повернулися до проекту рішення Про внесення змін до рішення Маріупольської міської ради від 28.09.2016 №7 / 11-729 «Про затвердження Положення про порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності». Як сказав секретар міськради Степан Махсма, була досягнута домовленість з підприємцями та уточнена вартість оренди одного квадратного метра землі. Був знайдений компроміс і враховані всі побажання.

Додатково розглянули проект «Про діяльність органів самоорганізації населення в Маріуполі». Секретар ради Степан Махсма дав доручення доопрацювати документ і внести всі зауваження до пленарного засідання. «Ми не можемо відкладати прийняття цього рішення, це спричинить затримку у виплаті заробітних плат у комітетах. Всі недоліки будуть враховані. Ми діємо виключно в межах законодавства », - підкреслив він.

Велика частина винесених на розгляд Координаційної ради питань стосується сфери земельних відносин. Деякі з них були зняті на доопрацювання.

Завдяки сталій практиці конструктивного діалогу між представниками влади та мешканцями вдається уникати конфліктів і оперативно приймати рішення. А присутність на засіданнях заявників доводить прозорість і відкритість роботи міської ради.