Новини

Назад

Кабінет Міністрів України підвищив розміри щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам

30 січня 2018, 16:00
756
Соціальне забезпечення

17 січня 2018 року постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», збільшені розміри щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання , в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, дітям, особам, які отримують пенсії, і їх граничний розмір, який виплачується на сім'ю.

Документ розроблено на виконання окремого доручення Прем'єр-міністра України у зв'язку з необхідністю посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.

Зазначеною постановою збільшується розмір грошової допомоги особам, які отримують пенсії, і сім'ям, у складі яких є діти (на кожну дитину) до 1000 гривень на місяць. Також, для всіх без винятку сімей вимушених переселенців збільшується граничний розмір загальної суми грошової допомоги до 3000 гривень на місяць, для сімей, до складу яких входять особи з інвалідністю або діти з інвалідністю - до 3400 гривень і до 5000 гривень для багатодітних сімей.