Новини

Назад

Як оформити субсидію онлайн

17 квітня 2018, 15:25
6816
Оголошення

Перший крок

Зайти на сайт Міністерства соціальної політики (subsidii.mlsp.gov.ua). Там є послуга попередньої реєстрації документів про призначення житлової субсидії.

Другий крок

Обрати спосіб реєстрації та вказати власну електронну пошту. Після цього необхідно ввести код, який надішлють на ваш e-mail.

Третій крок 

Заповнення заяви про призначення житлової субсидії (усього для заповнення заяви є 30 хвилин):

1. З випадаючого списку, обрати Донецьку область.

2. Після вибору області, з’явиться можливість обрати структурний підрозділ до якого подається заява.

3. Наступними для заповнення є поля, в яких вказуються Прізвище, Ім’я та По батькові громадянина, на ім’я якого приходять платіжні рахунки.

Поля заповнюються в родовому відмінку та мають містити лише букви, апостроф та дефіс. Поля Прізвища та Імені мають бути не коротше двох літер. 

4. Далі необхідно вказати зареєстроване (для орендарів - фактичне) місце проживання. Адреса вказується в наступному порядку: 1. Назва вулиці (проспекту, провулку тощо), номер будинку (із літерою корпусу, якщо є), номер квартири. 2. Назва населеного пункту (місто, селище, село тощо). 3. Назва району в області (якщо є). 4. Назва області. 5. Поштовий індекс.

5. Наступний крок - номер контактного телефону. Номер повинен складатись не більше ніж з 16 символів, у будь якому зручному форматі.

6. Далі вказується серія та номер паспорта. Серія має складатись з двох великих літер української абетки. Номер паспорта складається з шести цифр.

7. Наступними для заповнення є поля, в яких вказується ким і коли виданий паспорт. Дата видачі паспорта має складатись з двох цифр та знаходитись в межах від 01 до 31, місяць обирається з випадаючого списку, а рік повинен містити чотири цифри, що показують рік видачі паспорта. 

8.Далі необхідно заповнити реєстраційний номер облікової картки платника податків, тобто ідентифікаційний код. Дане поле має містити десять цифр. Особи, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта, мають право не заповнювати дане поле.

Наступним кроком необхідно обрати види одержуваних послуг, що потребують призначення субсидії. Необхідно натиснути на відповідну послугу, після чого обрана послуга буде підкреслена. Для вибору надаються такі послуги, як: оплата житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу та придбання твердого та рідкого побутового палива.

 

9. Далі заповнюється таблиця з відомостями про житлово-комунальні послуги, якими користуються особи, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні/будинку. Біля конкретної послуги необхідно вказати: - номер особового рахунку, що міститься в платіжних документах; - найменування організації, що міститься в платіжних документах; - в залежності від наявності лічильника необхідно з випадаючого списку обрати один з двох варіантів: є лічильник / нема лічильника. Слід зазначити, що певні відомості можуть бути не заповненими, якщо зареєстровані (проживаючі) особи ними не користуються. 

 10. Далі необхідно обрати, чи слід розглядати дану заяву відповідними органами або утвореною ними комісією. Необхідно натиснути на відповідне рішення: розглянути / не розглядати, після чого обране рішення буде підкреслено. "Розглянути" підкреслюється у випадках: - у складі сім'ї є особи, які зареєстровані, але не проживають в оселі; - особові рахунки відкриті на людину, яка не зареєстрована за вказаною у п. 2 адресою; - заявник є непрацездатною особою, проживає один на площі, що перевищує 49 кв. м (соціальна норма); - сім'я протягом 12 місяців перед зверненням здійснила одноразову купівлю або оплатила послуги на суму, яка перевищує 50 тис. грн.

11. Після заповнення всіх вищенаведених полів  необхідно вказати дату заповнення заяви. Система автоматично поставить у даному полі поточну дату, але за необхідності її можна змінити. При зміні дати заповнення необхідно пам’ятати, що число має складатись з двох цифр та знаходитись в межах від 01 до 31, місяць обирається з випадаючого списку, а рік повинен містити чотири цифри.

12. Після введення дати заповнення Заяви вам необхідно натиснути кнопку «Продовжити попередню реєстрацію» для переходу до заповнення Декларації.

Четвертий крок – заповнення Декларації

1. Першим пунктом є заповнення ПІБ особи, на яку оформлено рахунки (приходять платіжні документи)

2. У другому пункті декларації потрібно вказати характеристику житлового приміщення/будинку. Дана інформація міститься в платіжних документах (квитанція, розрахункова книжка) або в технічному паспорті.

3. Наступним кроком заповнення декларації є заповнення відомостей про усіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих – для осіб, які орендують житло і вказані у договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, будинки яких не прийняті в експлуатацію), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

4. Ваші дані (дані про Заявника) заповнюються автоматично згідно до даних, що були зазначені у заяві та можуть бути відредаговані. Якщо людина зареєстрована за адресою, але там не проживає, вказати в графі "Примітки" - "не проживає".

5. Якщо у житловому приміщенні/будинку зареєстровано більше однієї особи, то додати рядок до таблиці можна натиснувши на кнопку «Додати рядок».

6. При заповненні другого розділу декларації потрібно вказати усі види доходів фактично проживаючих осіб у житловому приміщенні/будинку, які зареєстровані (не зареєстровані – для орендарів) за 12 місяців минулого року або останні 3 місяці. Щоб зазначити період, за який будуть вказані види доходів, потрібно з випадаючого списку обрати місяць та вручну вказати рік.

 

7. У третьому розділі декларації вказується інформація про витрати на придбання майна, товарів або оплату послуг на суму, що перевищує 50 тис. гривень, які здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії. Особа має можливість не заповнювати даний розділ декларації. Для цього потрібно натиснути на відповідне словосполучення «Не заповнювати», після чого воно стане підкресленим, а таблиця, що наведена нижче, стане неактивною для заповнення

Якщо ви або інша зареєстрована у житловому приміщенні (або фактично проживаюча – для орендарів) особа здійснювала витрати на придбання майна, товарів або оплату послуг на суму більше 50 тис. гривень протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, Заявник повинен натиснути на словосполучення «Заповнити», після чого воно стане підкресленим, а таблиця стане активною для заповнення.

8. Після введення дати заповнення Декларації необхідно натиснути кнопку «Продовжити попередню реєстрацію» 

П’ятий крок

Необхідно підтвердити правильність вказаних даних. Після чого на електронну адресу відправника прийде відповідь щодо отримання субсидії.