Новини

Назад

Інформація для громадян та суб’єктів господарювання!

19 січня 2018, 16:01
972
Суспільство, Економіка

Владою міста постійно проводиться робота з недопущення несанкціонованого розповсюдження сміття. Інспекцією міської ради з благоустрою м. Маріуполя спільно з районними адміністраціями та КП «Комунальник» проводиться робота з ліквідації місць стихійних звалищ на території міста, а також інші профілактичні заходи.

З метою недопущення забруднення нашого міста, нагадуємо, що згідно  п. 7.4.5. Правил благоустрою території міста Маріуполя фізичним особам (громадянам) необхідно укладати договори зі спеціалізованими підприємствами (офіційними виконавцями послуг) на вивезення твердих побутових відходів, а також на вивезення рідких побутових відходів, за умови відсутності підключення до центральних мереж водовідведення.

У разі порушення вказаних пунктів вказаних Правил передбачено відповідальність у вигляді штрафу (для фізичних осіб) від 340 до 1360 грн.

Підприємства, установи та організації, громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності у сфері благоустрою міста зобов'язані:

- згідно п. 14.6.2. Правил благоустрою території міста Маріуполя біля входу в торговельні зали, магазини, салони, інші приміщення з території загального користування, а також біля палаток, ларьків, павільйонів, інших виносних/вуличних об'єктів торгівлі та послуг мати  урни  об'ємом не менш ніж 40 літрів;

- згідно п. 6.4.10. Правил благоустрою території міста Маріуполя укладати договори зі спеціалізованими підприємствами (офіційними виконавцями послуг) на вивезення твердих побутових відходів, а також на вивезення рідких побутових відходів, за умови відсутності підключення до центральних мереж водовідведення.

У разі порушень вказаних норм Правил благоустрою території міста Маріуполя передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень (для посадових осіб та підприємців).