Новини

Назад

Ганна Торкаєнко: «У Маріуполі я більше реалізуюсь у своїй професійній діяльності. Я стала представлятися як маріупольчанка»

18 січня 2018, 16:30
1147
Суспільство

Анна Торкаєнко приїхала до Маріуполя з Донецька. Коли почалися бойові дії, вона не замислюючись вирушила до міста на березі Азовського моря. У місті жінка почала активну творчу діяльність - бере участь в конкурсах і виставках картин і малюнків не тільки в Україні, але і в інших країнах.

У спілкуванні Анна приємний і чуйна людина. За освітою художник, свого часу закінчила Донецьке училище культури. Пізніше отримала і статус педагога, викладала образотворче мистецтво в установах культури і творчих студіях.

Коли в 2014 році в Донецьку почалися бойові дії, Анна і її діти негайно перебралися до Маріуполя.

«Спочатку мені було складно адаптуватися. Місто було мені незнайомий, я не могла знайти роботу. Але з часом все налагодилося. Зараз я успішна жінка, у мене стабільний дохід, є кар'єрний ріст і я, нарешті, розвиваюся як художник. Вважаю, що в Маріуполі моя професійна діяльність активізувалася », - розповідає Анна Торкіенко.

Ганна входить до складу «Ліги вільних художників ARS ALTERA» - об'єднання не для професіоналів. Там вона брала участь у проекті серії картин «Маріуполь на межі», яка показує життя приазовського міста з різних сторін. Зі своїми роботами маріупольські художники об'їздили 13 міст України. Також Ганна виступила як прозаїк в книзі про переселенців «По живому».

«Ця книга стала для мене чимось більшим. Ми її вже презентували в різних містах України. Знаєте, в Кропивницького, на презентації книги, до мене підійшла журналістка зі сльозами на очах і зізналася, що сама з Донецька », - поділилася художниця.

Анна займається не тільки творчістю, а й волонтерством. Наприклад, в Центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Центрального району, дівчина викладає арт-терапію для діток, які приїхали із зони бойових дій. Також надає допомогу в різних громадських організаціях міста.

«Переїхавши сюди, я зрозуміла, що хочу зробити Маріуполь більш творчим, додати в нього колоритності й незвичайності», - підсумувала художниця.