Новини

Назад

Епідситуація в Маріуполі минулого тижня

20 листопада 2017, 12:11
1054
Медицина

Маріупольська міська філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» інформує про стан епідемічної ситуації щодо гострих респіраторно-вірусних інфекцій (ГРВІ) в Маріуполі. Захворюваність знаходиться на сезонному рівні.

За період з 10 по 16 листопада в лікувально-профілактичні установи міста звернулися за медичною допомогою 1588 осіб з ознаками ГРВІ, як і на попередньому тижні (+ 0,3%). Показник захворюваності на 57% нижче епідемічного порогу.

У віковій структурі захворілих переважають діти у віці до 17 років - 63,5% від загального числа хворих (1009 осіб). Групових випадків захворювання в дитячих дошкільних установах і загальноосвітніх школах не зареєстровано. Всі установи працюють в звичайному режимі.

Пам'ятайте, що найкращий захист від грипу - це вакцинація. В даний час в ЛПЗ міста проводять щеплення проти грипу, згідно з планом, контингентам «ризику» з коштів місцевого бюджету. На сьогодні придбана вакцина проти грипу в ЦПМСП № 5, КУ «Маріупольське територіальне медичне об'єднання здоров'я дитини і жінки» і КУ «ГБ№4».