Новини

Назад

Дошкільні учбові установи міста повною мірою забезпечені піском

18 серпня 2017, 15:59
1003
Діяльність депутатського корпусу

Міська влада за підтримки промислових підприємств вирішила одну з давніх проблем, що стоять перед дитячими садами - відсутність піску в пісочницях. Варто сказати, що в профільну депутатську комісію неодноразово зверталися батьки малюків, з проханням наповнити дитячі пісочниці сипким матеріалом.

«Спільними зусиллями ми прискорили доставку піску до дитячих дошкільних установ, і тепер малюки можуть розвивати моторику рук, показувати свої творчі здібності в ліпленні і прекрасно проводити час на свіжому повітрі», - говорить голова постійної комісії з питань освіти і науки, духовності, молодіжної політики, у справах сім'ї, культури і спорту Володимир Курський

Як повідомила головний фахівець відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти міськради Ірина Куркіна, допомогу в забезпеченні дитсадків піском надали металургійні підприємства.

«На сьогодні пісок завезений у 73 дошкільні учбові заклади, пісочниці ще 11 дитсадків будуть наповнені цим матеріалом найближчим часом», - говорить вона і додає, що в цілому меткомбінати виділяють 540 м.куб. піску.

Завезення піску триватиме до кінця наступного тижня. У планах завезти ще близько 80 м. куб. сипкого матеріалу.

Слід зазначити, що в минулі роки до наповнення піском пісочниць адміністрація дитсадів залучала батьків.

До речі, щоб убезпечити дітей від гельмінтів, рознощиками яких є тварини, в дитсадах закривають пісочниці целофаном і дерев'яними настилами. Між тим, в Департаменті освіти завірили, що наразі розробляється проект програми "Освіта м. Маріуполя ‎‎2018-2022", до якого включено заходи із забезпечення усіх дошкільних учбових установ піском і стандартними пісочницями з кришками.

«За санітарними нормами міняти пісок необхідно щорічно, тому навесні ми його вилучатимемо з пісочниць і завозитимемо новий», - зауважили освітяни.