Новини

Назад

До свята Хрещення у Маріуполі визначено 4 місця для купання

18 січня 2018, 14:00
1031

Для бажаючих поринути у крижану воду в відведених місцях працюватимуть роздягальні, чергуватимуть бригади швидкої допомоги та поліцейські. А ось рятувальники аварійно-водолазної служби міської ради чергуватимуть у цілодобовому режимі з 18 по 20 січня.

 «Згідно з розпорядженням міського голови Вадима Бойченко, обряд Хрещення буде проводитися у Маріуполі на чотирьох локаціях - на рятувальній станції по Приморському бульвару, 38 та на Лівобережній станції по вулиці Виноградна, 60а, а також купання організовують у селищах Сартана і Талаковка», - розповів заступник міського голови Михайло Когут.

За традицією, обряд Хрещення пройде 19 січня. Але багато жителів міста починає приходити до купелям як 18, так і 20 січня. Тому рятувальники водолазно-аварійної служби заступають на цілодобове чергування з 18 січня з 20:00. Зараз водолази вже очистили дно купальнь та встановили намети для перевдягання. Середня глибина купіль 1,3 м.

 «Як і в минулі роки, ми проведемо обряд в повному обсязі. Очікувана кількість бажаючих поринути у крижану воду - від 5 до 7 тисяч осіб», - розповів начальник рятувальної аварійно-водолазної служби Маріупольської міськради Олександр Татай.

У Хрещення на водних станціях маріупольців чекає культурно-розважальна програма від творчих колективів міста. Крім того, ті, хто не встигне освятити воду в храмах, зможуть зробити це о 12:00 біля купіль.

Безпеку городян забезпечить особовий склад рятувальної аварійно-водолазної служби міської ради та правоохоронці, чергуватимуть і додаткові бригади медиків. Для зручності організовують міський транспорт та створять всі комфортні умови. Міська влада просить маріупольців проводити купання суворо у відведених місцях, не вживати алкогольні напої перед купанням та дотримуватися правил поведінки в громадських місцях.