Новини

Назад

Депутати прийняли програму зайнятості населення Маріуполя на 2018-2020 рік

25 червня 2018, 16:45
1729
Суспільство, Сесії міської ради

Сьогодні депутати міської ради затвердили на сесії програму зайнятості населення Маріуполя на 2018-2020 рік. Відповідно до неї, планується щорічно створювати до 2,5 тисячі нових робочих місць і проводити профорієнтаційні заходи, що відповідають викликам сучасного ринку праці.

Маріупольським центром зайнятості досягнута позитивна динаміка за основними напрямками діяльності. Наприклад, тільки за останні два роки на підприємствах міста створено понад п'ять тисяч нових робочих місць. За сприяння центру на підприємства працевлаштовано більше 10 тисяч людей, професійне навчання пройшли понад 4 тисяч, а профорієнтаційними послугами скористалися понад 48 тисяч жителів.

Пріоритетні завдання на 2018-2020 роки - створення соціально-сервісної служби для поліпшення якості та ефективності надання послуг, а також посилення співпраці з роботодавцями, соціальними партнерами і громадськістю. Робота включає і нові напрямки, які сьогодні приваблюють молодь.

У 2018 році в даному напрямку вже зроблені певні кроки. Так, створений молодіжний профорієнтаційний центр, клуб свідомого батьківства, бізнес-школа.

При створенні даної програми зайнятості враховували Стратегію розвитку Маріуполя та місцеві програми, спрямовані на підвищення економічного і соціального розвитку.

«Мета програми - створення умов для підвищення рівня зайнятості, збереження та розвиток трудового потенціалу, стимулювання підприємців, створення нових робочих місць і підвищення ролі учасників соціального діалогу. Вирішенню завдань сприятимуть інвестиційні, грантові та іміджеві програми, які дозволять залучити населення до Маріуполя», - зазначив директор Маріупольського центру зайнятості Юрій Чуприн.