Новини

Назад

Депутати міськради Маріуполя беруть участь в розробці соціальних сервісів України

12 вересня 2017, 16:15
1093
Суспільство, Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні в ПК «Молодіжний» розпочалася дводенна конференція «Розвиток громади: Соціальні послуги. Кейс-менеджмент. Професійне зростання фахівців. Нові технології". Захід присвячений результатам проекту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) щодо вдосконалення роботи соціальних служб Маріуполя. Цей проект уже рік реалізовує «Маріупольська Спілка Молоді» в партнерстві з Маріупольською міськрадою.

Як відзначають організатори, під час конференції будуть презентовані результати і напрацювання програми «Впровадження інноваційної технології ведення випадку в практику соціальної роботи Маріуполя (з урахуванням міжнародного досвіду)». Увагу слухачів акцентовано на навчанні фахівців соціальних служб та громадських активістів, розробці методичних рекомендацій щодо вдосконалення соціальної роботи та технічному переоснащенні.

В колі учасників конференції - міські та обласні управлінці, представники Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, чиновники з сусідніх районних центрів.

На заході присутній і депутат міськради, голова постійної комісії з питань освіти і науки, духовності, молодіжної політики, справах сім'ї, культури та спорту Володимир Курський.

 Він розповів, що депутати, які входять до складу комісії, - теж активні слухачі конференції: «Для нас важливо отримати новий досвід, напрацювання, робочу групу і максимально спроектувати їх на діяльність міської ради».

Володимир Курський поділився, що його команда також брала участь в деяких дослідженнях. Він сподівається, що за підсумками конференції з'являться різні соціальні проекти, які можна буде впровадити в роботу соцслужб Маріуполя. Подальші плани - зміна законодавчої бази у соціальній політиці України.