Новини

Назад

Центр зайнятості допомагав особам з інвалідністю віднайти свій професійний шлях

31 липня 2017, 09:32
691
Соціальне забезпечення

Маріупольський міський центр зайнятості провів  День відкритих дверей для осіб з інвалідністю. Клієнтам презентували послуги служби зайнятості та центри професійної реабілітації. Представник місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги консультувала безробітних з актуальних  юридичних питань.

Спеціаліст центру зайнятості Валентина Шпорта розповіла про пільги для осіб з інвалідністю та надала перелік центрів професійної реабілітації України, в яких можна отримати нову професію. «За час навчання слухачі проходять соціальну та психологічну реабілітацію, медичний супровід, отримують навички роботи на комп'ютері, незалежно від обраної професії», - розповіла Валентина. Служба зайнятості також пропонує різні форми навчання, однією з яких є дистанційна.

Щоб краще пізнати себе і обрати підходящий напрямок навчання чи роботи, тимчасово безробітні можуть пройти тестування на визначення професійних схильностей та здібностей. Спеціалісти центру зайнятості допоможуть пройти тест та пояснити результати.

Центр надання безоплатної первинної правової допомоги представляла головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання допомоги Катерина Шамбелан. Вона розповіла, що первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації з різноманітних питань, у центрі можуть отримати всі бажаючі. «Вторинна правова допомога, а саме представництво у суді, послуги адвоката, надається особам пільгових категорій», - наголосила К. Шамбелан.

Центр зайнятості регулярно проводить профорієнтаційні та інформаційні заходи для осіб з інвалідністю. Безробітним надається актуальна інформація по вакансіям, навчанню та змінам в законодавстві.