Новини

Назад

Центр зайнятості – провідник на сучасному ринку праці

15 вересня 2017, 13:26
1656
Суспільство

12 та 14 вересня відбулися семінари з працівниками, які плануються до вивільнення. Фахівець Маріупольського міського центру зайнятості надали громадянам інформацію про права, державні гарантії і сприяння  їх працевлаштуванню.

Провідний фахівець Дар’я Вакулик розповіла присутнім останні зміни в сфері зайнятості та презентувала комплекс соціальних послуг, які можна отримати в центрі зайнятості. З учасниками семінару обговорювали попит на універсальних працівників - тих, хто не зупиняється на одному виду діяльності, а розвивається і легко навчається новому. Деякі з присутніх зазначили, що раніше хотіли працювати в іншій сфері.  Тому фахівець спонукала шукачів роботи в першу чергу визначити для себе сферу роботи.

Присутні дізналися про можливість змінити професію шляхом професійного навчання, підвищення кваліфікації, відкриття власної справи за сприянням центру зайнятості. Була надана інформація щодо безкоштовного навчання на онлайн-платформах.

Учасники заходу ознайомилися з актуальними вакансіями та можливостями служби зайнятості - порядок реєстрації в центрі зайнятості, умови надання статусу безробітного, пошуку роботи, виплати допомоги по безробіттю, відео-вакансії та відео-резюме та інші. Шукачі роботи мали можливість отримати індивідуальні консультації з питань зайнятості та навчання.

Станом на сьогодні  за сприянням Маріупольського Міського центру зайнятості працевлаштовано  3600 незайнятих  особи.