Новини

Назад

Близько 15 тисяч маріупольців підписали декларацію з сімейними лікарями

19 квітня 2018, 16:15
857
Медицина

У Маріуполі триває кампанія з підписання декларацій з сімейними лікарями. На даний момент договір уклали 14 тисяч 949 містян .

Нагадаємо, що з 1 квітня, в рамках реформи охорони здоров'я, стартувала кампанія з підписання декларацій з лікарями. Тепер медична допомога не прив'язана до місця прописки і проживання. Кожен українець може обрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря в будь-якому медичному закладі, а гроші за медичне обслуговування заплатить держава.

Декларація підписується безстроково, щороку її не треба продовжувати. Але якщо ви захочете підписати угоду з іншим лікарем, то зможете зробити це в будь-який час.

Для підписання угоди з лікарем потрібен паспорт та ідентифікаційний код. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром або сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину, то також знадобиться свідоцтво про народження дитини, паспорт і код обох батьків або опікунів.

Лікар внесе ваші дані в систему, роздрукує декларацію, яку пацієнт підписує в двох примірниках, один з яких залишається у вас.

Фахівці звертають увагу на те, що потрібно уважно перевірити дані перед тим, як підписати декларацію. Вона з'явиться в системі після подвійної авторизації: лікар попросить назвати код, який надійде вам смс-повідомленням. Якщо ж у вас немає мобільного телефону, лікар сфотографує або відсканує ваші документи, щоб долучити їх до декларації. Тільки після цього декларація з'явиться в системі.

У разі відпустки чи хвороби у вашого лікаря повинна бути заміна. При цьому, один лікар може обслуговувати максимум дві тисячі пацієнтів.