Новини

Назад

На травневій сесії депутати розглянуть питання реформування установ освіти ФОТОРЕПОПРТАЖ)

18 травня 2018, 16:05
796
Діяльність депутатського корпусу

Відповідні проекти рішень на засіданнях постійних комісій представила директор Департаменту освіти Маріупольської міської ради Тетяна Братчикова.

Доповідач зазначила, що згідно нового законодавства у сфері освіти буде ліквідована школа - інтернат №2. Вона запевнила, що діти, які тут навчалися, вже переведені до загальноосвітніх шкіл, а їх сім'ям буде надана усіляка соціальна допомога. "Політика держави спрямована на те, що діти повинні виховуватися у сім'ях, а не в інтернатах", - підкреслила Тетяна Братчикова.

Торкнеться реорганізація й учбово-виробничого комбінату Приморського району, дитячих дошкільних установ №120, 3, 141. Доповідач розповіла, що головна причина у слабкій наповнюваності цих установ. До того ж, поруч біля них є інші дитячі садки. 

Така ж доля чекає на школи №23 і 61. На питання депутатів, куди будуть влаштовані школярі, вчителі та вихователі, директор Департаменту освіти сказала: "Усі розподілені по учбових установах, працівники пенсійного віку підуть на заслужений відпочинок".

Вона також повідомила, що одну з будівель дитсадку, що звільнилися, планується облаштувати під пральню, а приміщення шкіл та інтернату, що звільнилися, передати у оренду вишам - переселенцям.