Новини

Назад

Вулицями Маріуполя поїхали ще два трамваї з Праги

18 травня 2018, 15:42
1457
Транспорт

У Маріуполі продовжують оновлювати трамвайний парк. У подарунок від Праги наше місто отримало 10 трамваїв. Два з них запускають сьогодні. На них замінені колісні пари і виконаний капітальний ремонт вагона.

«Щодня на маршрути міста виходить 51 трамвай. В першу чергу, ми прибираємо аварійні вагони. А введення оновленого транспорту дозволяє систематизувати роботи по обслуговуванню транспорту», - зазначив перший заступник міського голови Михайло Когут.

З 10 трамваїв, подарованих Прагою, два вже повністю готові до виходу на маршрути міста. Силами МТТУ в них відремонтовані вагони зовні та всередині. Ми замінили внутрішню обшивку і підлогове покриття вагонів, проведена ревізія електро- і механообладнання, встановлені електронні табло, система аудіооповіщення, камери відеоспостереження. Ще 4 трамвая знаходяться у ремонті.

«Не так давно в місті було близько 70 зношених трамваїв. Вже замінено 30 з них. Сьогодні на лінію виходять ще два трамваї. Решта 8 випустять найближчим часом. В цьому році ще 20 трамваїв буде поставлено у місто, договори на них вже укладені», - розповів директор департаменту транспорту і зв'язку Василь Клат.

Заступник міського голови Сергій Захаров закликав маріупольців дбайливо ставитися до транспорту та цінувати роботу комунальних підприємств.