Новини

Назад

Молоді парламентарі обрали свого секретаря (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23 квітня 2018, 19:20
1095
Діяльність депутатського корпусу

Молодіжний парламент зібрався на друге пленарне засідання першої сесії.

Відкрив захід голова парламенту - Ростислав Чучмай. «З 84 депутатів в залі присутні 63, кворум для роботи є», - сказав він.

Перше питання - вибори секретаря Молодіжного парламенту. Ростислав Чучмай на розгляд запропонував дві кандидатури: Олександра Конєва і Володимира Юсипа.

Обидва претенденти зі сцени дали своє бачення розвитку парламенту та міста в цілому. Шляхом відкритого голосування новим секретарем був обраний Олександр Конєв.

Варто відзначити, що підтримували і ділилися досвідом з молодшими колегами депутати Маріупольської міської ради. Вони радили, як краще вчинити, щоб врахувати всі інтереси та в жодному разі не порушити чинне Положення та законодавство України.

Зокрема, питання прийняття Регламенту Молодіжного парламенту викликало бурхливе обговорення, щоб досягти компромісу, було прийнято рішення створити робочу групу, яка ретельно вивчить документ та підготує свій варіант.

Згідно прийнятого плану роботи - сесії будуть проводити не рідше одного разу на місяць, а конкретно - кожну другу п'ятницю місяця.

Одностайно депутати затвердили склад комітетів, а на наступній сесії кожен комітет представить свого голову.

Чергове пленарне засідання заплановано на 11 травня.