Новини

Назад

Депутати мають обрати кращу редакцію Положення про громадські слухання (ФОТОРЕПОРТАЖ)

17 квітня 2018, 13:44
510
Діяльність депутатського корпусу

У проекті порядку денного два питання стосуються затвердження важливого механізму громадської участі жителів. Розробили та доповідають проекти представники депутатського корпусу з двох фракцій: Андрій Федай і Вікторія Бахалова.

Першим перед постійними комісіями виступив депутат Андрій Федай. «Запропоноване Положення встановлює порядок ініціювання, підготовки та проведення громадських слухань, а також обліку їх результатів у місті Маріуполь», -почав доповідач.

Він нагадав депутатам, що аналогічний проект Вікторія Бахалова представляла на минулих засіданнях, але зважаючи на велику кількість зауважень, в тому числі порушень чинного законодавства, він був знятий з розгляду на доопрацювання. «Виникла необхідність створити новий документ. Він розроблений на основі типового положення для місцевого самоврядування, яке рекомендують експерти проекту USAID «Громадяни в дії» спільно з фахівцями Інституту політичної освіти, відповідно до кращих практик місцевої демократії та європейських стандартыв управління», -підкреслив він.

Доповідаючи своє питання, депутат Вікторія Бахалова акцентувала, що були внесені правки в існуючий документ, але деякі принципові пункти було прийнято рішення залишити в первісному вигляді.

Остаточне рішення приймуть депутати. Усі зійшлися в одному - не має значення авторство документа, головне скоординувати зусилля і створити механізм, який дійсно буде працювати.