Новини

Назад

Новий підхід до роботи з молоддю: депутати одностайно затвердили склад Молодіжного парламенту (ФОТОРЕПОРТАЖ)

21 березня 2018, 14:24
645
Сесії міської ради, Діяльність депутатського корпусу

Кілька місяців копіткої роботи виборчої комісії, ретельний відбір кандидатів, і як результат - 84 молодих парламентарія готові змінювати, надихати та зробити рідний Маріуполь процвітаючим і сучасним.

Проект рішення «Про затвердження складу Молодіжного парламенту міста Маріуполя» на пленарному засіданні депутатам представив секретар міськради Степан Махсма.

«Це новий інструмент ефективної комунікації та співпраці міської влади та підростаючого покоління, робота якого буде спрямована на розвиток молодіжної політики та парламентаризму», -почав доповідач.

Молодіжний парламент буде працювати в тісному контакті з депутатським корпусом, подавати свої проекти та брати участь в їх реалізації. Це дозволить більш детально вивчити потреби молодих людей і враховувати їх думку при формуванні та наповненні важливих стратегічних програм.

Що стосується структури нового органу, вона максимально схожа з міською радою. У Молодіжному парламенті буде обраний голова, секретар та депутати, які будуть працювати в 10 комітетах. У міжсесійний період буде функціонувати Молодіжний уряд, розробляючи проекти рішень.

«Таким чином, ми сформуємо абсолютно новий підхід до роботи з молоддю. Покладаємо великі надії на функціонування нової інституції», - акцентував секретар ради.
У свою чергу міський голова Вадим Бойченко додав, що, створюючи Молодіжний парламент, Маріупольська міська рада готує собі гідну заміну.