Новини

Назад

У муніципалітеті Маріуполя впровадять методологію оцінки персоналу "Assessment-центр"

16 березня 2018, 17:08
1022
Діяльність депутатського корпусу

На засіданні постійних депутатських комісій заслуховували проект рішення "Про затвердження міської цільової програми "Новий муніципалітет" у Маріуполі на ‎2018 - 2022 роки".

Начальник управління планування та розвитку персоналу міської ради Вікторія Захарченко, презентуючи цю програму, зазначила, що у сфері оцінки персоналу передбачено впровадження методології "Assessment-центр", інакше кажучи, центру оцінки та розвитку співробітників. "Мета цього центру - оцінка компетенцій для розвитку управлінських навичок персоналу. До речі, у зв'язку з реформою освіти, використовуючи цю методологію, ми проводили конкурс на заміщення вакантних посад директорів шкіл, а також тренінги й семінари для працівників сфери освіти", - підкреслила доповідач.

Депутати-директори шкіл, які побували на таких тренінгах, відмічають їх важливість для компетентного розвитку. "Це дуже добре, що у наших вчителів є така можливість підвищувати рівень свого професіоналізму. Такі тренінги й семінари корисні, а знання, отримані на них, ми поза сумнівом застосовуватимемо на практиці", - відмітила депутат Ніна Воробей.

Голова депутатської комісії з питань освіти і науки, духовності, молодіжної політики, у справах сім'ї, культури і спорту Володимир Курський зазначив, що впровадження методології центру оцінки та розвитку дозволяє в індивідуальній формі проводити співбесіду з кандидатом на предмет виявлення його особистих якостей та компетенцій. Це допоможе поліпшити виконання поставлених завдань й процес досягнення цілей. "Дуже добре, що управління персоналом впроваджує цей центр, який навчатиме не лише працівників освіти, але й інших фахівців муніципалітету", - резюмував Курський.

Депутати також відмітили, що новий підхід відкриває перспективи для професійного зростання тих фахівців, які націлені розвивати систему освіти в інтересах громади впроваджувати кращі сучасні практики та робити важливий крок до нової української школи.

Варто додати, що реалізація частини напрямів цільової програми "Новий муніципалітет" здійснюватиметься при фінансовій підтримці агентства США з міжнародного розвитку USAID.